Lifestyle Recepti

10 najboljih recepata s paprikom

Punjene pečene paprike

Sastojci:

8 crvenih paprika
2 kašike maslinovog ulja
1 glavica luka
2 čena belog luka
250 g mlevene junetine
1 mala kašika soli
četvrtina kašičice bibera
1 mala kašika kima
2 šoljice integralnog pirinča
400 g pelat paradajza
280 g kukuruza
460 g smeđeg pasulja iz konzerve
pola šoljice kisele pavlake
pola šoljice peršun lista
jedna i po šoljica gaude
kašika meksičkog začina

punjene-pecene-paprike

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Prepolovite i očistite paprike. Premažite ih uljem iznutra i spolja. Nauljite tepsiju pa stavite paprike. U velikom tiganju propržite luk na dve kašike ulja. Dodajte beli luk pa smanjite temperaturu i dinstajte još 3-5 minuta. Povećajte temperaturu i dodajte mlevenu junetinu. Dinstajte dok meso ne izgubi ružičastu boju. Umešajte meksički začin, so, biber, kim, integralni pirinač, kockice paradajza, kukuruz, pasulj, peršun te kiselu pavlaku i sir. Napunite paprike i pecite ih 45-50 minuta. Izvadite ih, pospite sirom pa zapecite tri minuta u rerni dok sir ne dobije boju.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link