la-banda

Tamburica fest , osmi po redu svetski tamburaški festival, biće održan od 25. do 27. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi. Na ovogodišnjoj manifestaciji učestvovaće 12 tamburaških orkestara iz osam zemalja u takmičarskom delu, specijalni gosti iz Moskovske filharmonije i Srpskog narodnog pozorišta kao i Zvonko Bogdan, Željko Bebek i Željko Samardžić.

Na Trgu slobode će 25. juna biti napravljeno pravo malo etno selo, gde će se predstaviti stari zanati, rukotvorine, kao i tamburaši iz Sombora. Ovo će biti mala uvertira u festival, koji će narednog dana na tvrđavi otvoriti Zvonko Bogdan.

 

Publika će prvo veče na festivalu imati priliku da čuje i ženski tamburaški orkestar La banda iz Novog Sada, a zatim Željka Bebeka. Drugo festivalsko veče nastupiće  orkestar „Ad libitum“ koji će pratiti Aleksandra Sašu Petrovića, prvaka opere Srpskog narodnog pozorišta i Danku Ubiparip, vokalnu soliskinju iz Beograda. Zatim će Željko Samardžić zabavljati publiku svojim hitovima, naravno uz pratnju tamburaša.

Ovaj svetski tamburaški festival ima misiju da afirmiše tamburašku muziku i tamburicu kao instrument, ali i negovanje tradicije, saradnje i prijateljstva umetnika na internacionalnom nivou. Tamburica fest nastao je 2008. godine u Deronjama, na severu Bačke. Posle četiri godine održavanja u Deronjama, 2012. godine, festival se preselio na Petrovaradinsku tvrđavu. Za prethodnih šest godina na festivalu je nastupilo više od 1.500 učesnika

Ulaz na Petrovaradinsku tvrđavu će se naplaćivati po ceni od 300,00 dinara, a uz tri kupljene ulaznice četvrta je gratis.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here