Francuska kočija Diližansa stigla je u sam centar Novog Sada, u pasaž u Zmaj Jovinoj ulici broj 28, ili u Dunavskoj ulici broj 2. Donela je duh i kvalitet svetskih metropola, poput Pariza i Praga, nudeći Novosađanima kao i turistima vrhunski užitak u tradicionalnoj domaćoj i internacionalnoj kuhinji. Zaštitni znak restorana jeste kuhinja, a ambijent će vas osvojiti mešavinom tradicionalnog i modernog. Ovde ćete moći da probate jela spremljena na francuski, austrijski, slovački način, kao i italijanske paste i domaći roštilj.

Delizansa-4
Foto: Studio Kamasi
Advertisement

Ovaj restoran ponovo je otvoren nedavno, početkom ove godine, a do sada je postao već prepoznatljiv među Novosađanima koji rade u inostranstvu i rado dolaze ovde da uživaju u vrhunskim jelima. Vlasnik Milenko Vojinović kaže da je iznenađem brojem stranaca koji dolaze ovde na ručak.

– Moram priznati da sam prijatno iznenađen, i da smo do sada imali mnogo Rusa, Bugara i Nemaca koji su u poseti našem gradu i odlučuju se da svrate u Diližansu na ručak, večeru, uživaju u odličnom roštilju, karađorđevoj, ali i ribi, ćuretini i piletini – kaže on.

Delizansa-2
Foto: Studio Kamasi

Jelo po kojem će Diližansa tek da postane prepoznatljiva u gradu jeste francuski specijalitet – pačija prsa. Za spremanje ovog jela potrebni su veština i znanje, a kada jednom probate ovo jelo, sigurno ćete se vratiti opet. Da svako jelo bude kao na slici, brine se internacionalni šef kuhinje Mladen Bajić koji iako je mlad, ima već bogato iskustvo iz svetskih gradova. Tu je još i biftek, spreman na nekoliko načina, ćuretina sa mocarelom u sosu od šumskog voća, dimljena pastrmka, losos i piletina u slatkim sosevima.

Delizansa-6
Foto: Studio Kamasi

Leti je pravi užitak pobeći u pasaž, hladovinu i zelenu bašticu Diližanse, ručati u mirnoj oazi u samom centru grada, a nakon slanih jela, predlažemo da uživate u domaćoj baklavi, kolačima, voćnim kupovima ili palačinkama. Vikendom obavezno svratite, jer petkom, subotom i nedeljom, za vas sviraju novosadski tamburaši, a ljubazno osoblje pobrinuće se da upotpuni vaš užitak u ovom restoranu.

Ovde možete organizovati i proslave, krštenja, rođendane ili svadbe, a za 8. mart u Diližansi će sigurno biti lepa atmosfera, pa predlažemo momcima da svoju dragu povedu na romantičan ručak ili večeru upravo ovde.

Pogledajte recepte za cake pops

 

 

Advertisement

Ostavite komentar