Dino park u Novom Sadu počeo je sa radom u četvrtak, 21. aprila, i radiće svakog dana od 10 do 20 sati. Cena ulazinice je 200 dinara za decu i 300 za odrasle, dok za grupne posete važi popust od 10 odsto (preko 20 osoba).

dino-park-u-novom-sadu
021.rs

Prvog dana je ulaz za sve posetioce bio besplatan, a Dino park je, pored novosadskih mališana, posetilo i nekoliko ekskurzija i organizovanih poseta škola iz Vojvodine. Ceremonija svečanog otvaranja parka predviđena je u subotu za 10 sati.

– Tokom vikenda organizovaćemo takmičenje u traženju Dino jaja, predstavu mađioničara, Dino ekološku radionicu – sačuvajmo planetu Zemlju. Ovog vikenda Vaša deca mogu postati Dino istraživači, a u Dino kreativnoj radionici upoznaće zanimanje cvećar – u Dino parku zajedno sadimo cveće – kaže Aleksandar Bogdanović, direktor Gradskog zelenila.

Pogledajte video: Let iznad Dino parka

Dino park se nalazi pored Spensa sa strane Bulevara cara Lazara, a prostire se na 1,7 hektara. Takođe, mališani će moći da uživaju u mnoštvu pratećih sadržaja poput prostora ispunjenog peskom u kojem će deca moći da iskopaju fosil dinosaurusa, igraonici na otvorenom, rođendaonici, adrenalin parku i streljani, teatru i 12D bioskopu.

dino-park-novi-sad
021.rs

Novosadski Dino park je prvi naučno-zabavni park u ovom delu Balkana. Ima ukupno 24 replike dinosaurusa iz ere Mezozoika od kojih je većina pokretna. Koliko je ovo važno za Novi Sad svedoči činjenica da nigde u Srbiji ne postoji Dino park, osim u Svilajincu gde postoji izložba dinosaurusa u okviru tamošnjeg Prirodnjačkog muzeja. Najbliži nama Dino park je u Poreču koji je nešto veći nego što će biti novosadski.

Ova jedinstvena turistička atrakcija će pored postavke replika dinosaurusa, imati bogatu ponudu poput muzeja dinosaurusa, restorana, igraonice, otvorene saletle, bioskopa, mini ZOO vrta, dečijih igrališta, pozornice, adrenalin parka i drugih sadržaja.

Pročitajte još zanimljivih vesti iz Novog Sada

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here