Ima li šta lepše i osvežavajuće kada vas posle napornog i vrelog dana na poslu, kod kuće sačeka domaći sladoled? Bilo da je voćni, mlečni ili čokoladni, obožavaju ga i deca i odrasli, a lako se pravi. Pogledajte recepte Marte Stjuart za omiljene slasne ledene poslastice.

Sladoled od vanile

Za ovu kremastu poslasticu potrebno vam je 1,5 litra slatke pavlake i isto toliko mleka, ¼ kašičice morske soli, ¾ šolje šećera, semenke iz jedne mahune vanile i 6 žumanaca. U posudu se stavi slatka pavlaka sa mlekom, ¼ šolje šećera, vanila i doda se so. Sve se stavi na blčagu vatru i kuva dok se sastojci ne rastvore. Žumanca se umute sa preostalim šećerom i polako im se dodaje prva smesa, po malo, svo vreme mešajući. Smesa se kuva dok se ne zgusne. Sladoled je gotov ali nije spreman za jelo, ostaje još da se ohladi. Ovaj sladoled možete poslužiti sa prelivom od limuna i posuti pistaće.

marta_stjuart_sladoled_vani
marthastewart.com
Advertisement

Ostavite komentar