Lifestyle Recepti

Domaći sladoled po receptu Marte Stjuart

Sladoled od jagoda

Potrebno vam je 8 žumanaca, šolja šećera (plus ¼ šolje), ¼ kašičice morske soli, 2 šolje mleka, 4 šolje jagoda ili nekog drugog sezonskog voća i 2 šolje slatke pavlake. Svi sastojci osim jagoda se na srednjoj jačini kuvaju oko 10 minuta. Kada je smesa gotova hladi se u vodenom kupatilu a nakon toga se dodaju iseckane jagode ili drugo sezonsko voće. Ovako pripremljen sladoled je spreman za dalje hlađenje u zamrzivaču.

marta_stjuart_sladoled_jago
marthastewart.com

Poželjno je da imate mali kućni aparat za pravljenje sladoleda kako bi dobio željenu konzistenciju, ali sigurni smo da ni ovako neće propasti.

Pročitajte recepte za sangriju

 

Čitajte Luftiku na Google vestima

Milica Popić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link