Potraga za savršenim doručkom u gradu urodila je plodom, saznali smo gde možete dobiti vrhunski doručak za oko 200 dinara. Svi znamo da je doručak najbitniji obrok za zdravlje čoveka, a da bi on bi zdrav koliko i ukusan najvažnija je prava kombinacija kvalitetnih namirnica.

Advertisement

U samom centru grada, u mirnom pasažu, pronašli smo doručak dostojan kraljeva. Jedna porcija je dovoljno velika za sve one koji vole obilnim doručkom da započnu dan, a vrlo često je porcija dovoljna da dve osobe veoma lepo doručkuju, što je naročito zanimljivo za parove koji uživaju u zajedničkim obrocima. Budući da mnogi nutricionisti preproručuju jaja kao izbalansiran doručak, i mi smo se odlučili za to.

restoran_dilizansa_dorucak
Foto: Dilizansa

Savršeno pripremljena pržena jaja na oko daju dovoljno energije čak i sportistima ili onima čiji su dani izrazito naporni. Pored dva jajeta, uz ovaj doručak dobijate i dve pržene kobasice, feta sir, dve dimljene vešalice i dve tortilje. Hrskavo taman koliko treba, sveže i izbalansirano najbolji su opisi za doručak kojim smo započeli još jedan radni dan. Iako mnogi smatraju pripremu prženih jaja najjednostavnijim receptom na svetu, zapravo se mnogi kod kuće i u restoranima suočavaju sa tim da je donja strana jajeta prepržena, a gornja previše živa. Jaja koja mi doručkovali bila su potpuno ujednačena, i pržena taman koliko treba sa obe strane, a tortilje neodoljivo hrskave, što samo potvrđuje da se vrhunski majstori prepoznaju baš na sitnicama. U razgovoru sa zaposlenima saznali smo da su svi sastojci domaći i da je to njihova tajna. Sveža jaja nabavljaju se sa poznate farme, a duh zlatiborskog sela poznatog po odličnim suhomesnatim proizvodima stiže na vaš tanjir pravo sa Mačkata. Iako prezentacija nije toliko važna kao ukus, ovde stičete utisak da će vam, osim ljubaznog osoblja, i sam tanjir poželeti dobro jutro. Opisani užitak predstavlja doručak Diližansa, gde je jedna porcija po ceni od 260 dinara i više nego dovoljna za dvoje, a možete je dobiti svakog dana u istoimenom restoranu na adresi Zmaj Jovina broj 28, ili Dunavska ulica broj 2.

Osim pomenutog doručka, u restoranu Diližansa možete birati između omleta sa sirom, šunkom, ili omleta sa povrćem za laganiji početak dana. Za sladokusce tu je tzv. bečki doručak – med, krem, puter, bela kafa, čaj, pecivo, a takođe ovde spremaju i tri vrste ukusnih sendviča, sve po cenama oko 200 dinara. Primera radi, sendviči koštaju 175 dinara, a omlet od tri jajeta, sa sirom, paradajzom i pavlakom košta samo 205 dinara. Slatki doručak staje samo 185 dinara, tako da je odnos cene i kvaliteta i više nego dobar. Da sve navedeno bude baš onako kako treba, onako kako volite i još da vas iznenadi, brine se mladi glavni kuvar Mladen Bajić, koji ističe još jednu pogodnost doručka u Diližansi.

– Nema vremenskog ograničenja, doručak služimo od 9 pa tokom celog dana, tako da čak i oni koji ustaju kasnije, ovde mogu dobiti bilo koji od ponuđenih doručaka iz jelovnika u bilo koje doba dana. Izlazimo u susret svim željama gostiju i garantujemo sveže domaće namirnice – navodi on.

Dilizansa_dorucak_2
Foto: Studio Kamasi

Jaja su odličan izbor za početak dana, daju osećaj sitosti, sprečavaju kasnije prejedanje i podstiču mršavljenje, pa ovaj doručak preporučujemo i onima koji žele da smršaju, jer će uživati u predivnim ukusima, a nastaviće svojim putem mršavljenja.

Za ovakav doručak zaista se isplati ustati pola sata ranije i na putu do posla svratiti na dnevnu dozu energije i kvalitetnih namirnica spremljenih sa ljubavlju.

Potpuni doživljaj najvažnijeg obroka u toku dana uz prvu jutarnju kafu upotpunjuje prijatan ambijent i brza, profesionalna usluga, a iz ovog restorana najavljuju nova iznenađenja od 1. aprila. Svratite i sigurno se nećete pokajati, štaviše pronaći ćete svoje omiljeno mesto za savršen početak dana, kao što smo mi to uradili.

Pogledajte galeriju fotografija

Pročitajte više o specijalitetima u ovom restoranu

 

Advertisement

Ostavite komentar