Kada su temperature preko 30°C, nikom nije do hrane a kamoli do uključivanja rerne zbog deserta. Ukoliko i pri takvim vremenskim (ne)prilikama ne možete bez slatkog, evo nekoliko predloga za ledene poslastice koje se lako pripremaju a ujedno i osvežavaju.

LEDENI DESERT

Advertisement

tortelina

Jednostavan desert, sa jednostavnom pripremom, za koji vam je potrebno samo četiri sastojka. Kapućino se pripremi po uputstvu, slatka pavlaka se umuti i doda se kondenzovano mleko i kapućino. Smesa se rasporedi u kalupu i stavi na hlađenje minimum tri sata. Može se ukrasiti mlevenom ili čokoladom u prahu.
Recept: http://tortelina.blogspot.com/2012/07/ledeni-desert.html

LEDOLINA

coolinarka

Torta koja je laka za pripremu, savršenog je i osvežavajućeg ukusa. Slatka pavlaka i mleko se zagreju, pa se doda gustin i nastavi zagrevanje dok ne počne da se zgušnjava krem. Doda se vanillin šećer, pa se masa podeli na dva dela. U jedan deo se doda čokolada, a u drugi deo bela čokolada. U pleh se naizmenično dodaju kremovi, a odgore se poređa keks. Ovaj desert je najbolje ostaviti u frižider preko noći.
Recept: http://www.coolinarika.com/recept/ledolina/?meta_refresh=1

ČOKOLADNI LEDENI DESERT

recepti

Ova poslastica svo vreme se drži u zamrzivaču, ali ne brinite, lako se seče. Žumanca se umute sa vanillin šećerom i šećerom, doda se gustin i razredi mlekom. Ostatak mleka se zagreje i doda smesa sa žumancetom i želatin. Krem se podeli na dva dela, a u jedan deo se doda čokolada. Slatka pavlaka se umuti i doda po pola količine u oba krema. Smese se izliju u kalup i ostave u zamrzivaču.
Recept: http://www.recepti.com/kuvar/kolaci/12829-ledeni-desert

DIJETALNI LEDENI DESERT

zdrava-krava

Ovaj desert em je leden, em je dijetalan, lak je za pripremu, tako da je uživanje zagarantovano. U jednu posudu se stavi bobičasto voće, med i ekstrakt vanile, a u drugu sojina pavlaka i zagreje se. Kukuruzno brašno i voda se pomešaju i umute sa sojinom pavlakom dok se ne zgusne. Na kraju se sjedini smesa sojine pavlake i voća i izlije u kalup, pa se ostavi na hlađenje. Preliv se pravi tako što se voće sa voćnim šećerom kuva na laganoj vatri.
Recept: http://www.zdravakrava.hr/clanak/4926/uradi-sama-dijetalni-ledeni-desert

LEDENI DESERT ZA TOPLE DANE

super-recepti

Prava ledena poslastica, koja bi mogla da se zove i sladoled torta. Mleveni keks se umesi sa puterom i razvuče na podlogu pa stavi u friz na pola sata. Preko toga se stavi sladoled od vanile a na njega se ravnomerno razmaže kakao masa (slatka pavlaka, ekstrakt vanile i kakao), pa opet sladoled i kakao masa.
Recept: http://www.super-recepti.net/ledeni-desert-idealan-za-tople-dane/

Advertisement

Ostavite komentar