Lifestyle Magazin Recepti

Jesen na trpezi: 10 najlepših jela sa bundevom

10. Lazanje sa bundevom i blitvom

Za ovo jelo nije potrebno prethodno peći ili spremati bundevu. takođe, možete koristiti i već pripremljeni pire od bundeve ukoliko vam je ostalo od prethodnog spremanja. Kao i većinu lazanja, najlakše se seče ukoliko je ostavite da se prohladi desetak minuta pre serviranja. U tepsiji za spremanje lazanja zagrejte ulje na nižoj temperaturi i dodajte seckani crni luk. Propržite ga vodeći računa da ne zagori (5 minuta). Potom dodajte lišće blitve, malo soli, bibera, malo žalfije i po želji kašičicu oraščića. Dinstajte mešajući dok blitva ne omekša i voda ne ispari. Zagrejte rernu a u drugoj posudi pomešajte 2 šolje rendane bundeve (ili seckane), tri četvrtine šolje pavlake, i pola šolje parmezana, so i biber.

lazanje-sa-bundevom-1414163619-50125
http://stil.kurir.rs/

Potom sipajte mleko u tepsiju u kojoj ćete peći lazanje. Potopite trećinu testa za lazanje i pospite polovinom pripremljene smeše sa bundevom. Dodajte drugu polovinu smese sa blitvom preko bundeve i potom još jedan sloj testa. ponovite proceduru sa ostatkom materijala a poslednji sloj pospite parmezanom i puterom. Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite 20-ak minuta. Potom otklopite tepsiju i pecite još desetak minuta dok ne porumeni.

Evo sjajnih recepata za jela sa šljivama

stil.kurir.rs

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link