YU-Grupa-Hala-sportova_1
Izvor: Berar studio

YU grupa održaće koncert u subotu 2. aprila u Maloj dvorani Spensa od 20.30 sati. Ovim koncertom obeležiće 45 godina na muzičkoj sceni i, kako najavljuju, pred publikom će opravdati reputaciju najuticajnijeg sastava na prostorima bivše Jugoslavije.

Advertisement

Najdugovečniji bend u istoriji domaće rokenrol scene, osnovan je 29. novembra 1970. godine, a ime za sastav je tog dana odabrala publika, kad je na njihovom nastupu u zemunskom klubu Sinagoga, disk džokej Zoran Modli pozvao prisutne da predlože ime.

yu-grupa
yugrupa.com

Prvom pesmom i singlom “Nona” čiji se tiraž odmah rasprodao, postali su pioniri  smislene upotrebe etno zvuka u domaćoj rok muzici. Od tada do danas, bogata muzička istorija YU Grupe, sastava koji je umnogome uticao na razvoj regionalne rok scene, broji 10 singlova, 11 studijskih albuma i jedno “lajv” izdanje.
Na predstojećem koncertu premijerno će predstaviti i svoj novi album. Ulaznice za koncert se mogu kupiti  na svim prodajnim mestima Gigstix-a i Eventim-a kao i online. Ulaznice koštaju 1.250 dinara, odnosno 1.400 na sam dan koncerta.

Više zanimljivih događaja potražite ovde

Advertisement

Ostavite komentar