Lifestyle Recepti

Meso i slatkiši sa urmama: 4 sjajna recepta

Ukoliko volite urme možete se poigrati u kuhinji i isprobati nešto drugačije: spremite punjene kotlete, energetske bombice, delikates koktel ili filovanu piletinu

Punjeni kotleti

Za 4 osobe potrebno je: 1 kg svinjskih kotleta, 12 urmi bez koštica, 150 g suvih borovnica, 6 kašika belog vina, kašika sušenog vlašca, kašikaseckanog peršuna, kašičica seckanog belog luka, kašika začina za meso,ulje, so, biber.

urme-kotleti

U dubokoj činiji pomešajte iseckane urme, seckane borovnice i belo vino i dobro izmešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Potom dodajte vlašac, peršun i beli luk, posolite i pobiberite i ostavite da odstoji 5-10 minuta. Zasecite meso po sredini, napunite filom i uvežite koncem i stavite u pleh. Pospite začinom, prelijte uljem i pecite dok meso ne omekša (oko 60 minuta) u prethodno zagrejanoj rerni na 210 stepeni. Povremeno prelijte sokom sa dna pleha.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

11 Shares
Share via
Copy link