Recepti

Ove specijalitete možete probati na samo jednom mestu u gradu

U italijanskom restoranu Sabbiadoro na bulevaru Evrope možete uživati u velikom izboru italijanskih pasta i pica, ali i u specijalitetima sa ćuretinom, piletinom i ribom. Da sve bude ukusno i sveže brine se glavni kuvar Dražen Stajić koji lično bira najsvežije namirnice, pravi nove đakonije i brine o svakom vašem zalogaju.

Toplu dobrodošlicu poželeće vam i Dragan Bjelčević, menadžer restorana koji je zadužen za besprekorno ponašanje konobara, za brzu i efikasnu uslugu i koji vodi računa da svi oni mali detalji koji su vam važni, budu na svom mestu. Sabbiadoro je prvi restoran u restoranu u Novom Sadu u kojem možete da iskusite pravu modernu uslugu. Dok se razmišljate šta da poručite od hrane, konobar je na svom tabletu već poručio vaše piće.

Sabbiadoro-(4)
Foto: Milenko Stanković ©

Peciva se mese u kuhinji restorana, pa ovde ne možete naleteti na bajatu kiflu. Možete birati između integralnog peciva i onog sa belim brašnom, a sendviče kombinujte sa sveže ceđenim sokovima za odličan početak dana. Preporučujemo vam crveni miks Lombardia, sa šargarepom, cveklom, narandžom i medom, ili ako ste više zeleni tip, probajte Lazio, miks kivija, ananasa, jabuke i meda.

Sabbiadoro-(13)
Foto: Milenko Stanković ©

Ono po čemu je Sabbiadoro već postao prepoznatljiv među Novosađanima je krem čorba od brancina. Ovaj specijalitet možete probati samo ovde. Riba je sveža, prvo se peče, zatim se isčisti od kostiju, a onda se kuva. Poseban šmek ovoj čorbi daje kari, pa je ukusna čak i onima koji nisu veliki ljubitelji ribe. Osim što je lepa, čorba od morske ribe je i zdrava, pa je ovo idealan način da započnete ručak. Ako ste pak skeptični, slobodno prvo degustirajte čorbu, bez obaveza, a onda ćete sigurno poručiti i celu porciju.

corba_2
Foto: Milenko Stanković ©

Za glavno jelo, preporučujemo ćuretinu sa kruškama i grongozolom. Ovo vam možda može zvučati kao neobična kombinacija, ali kada je jednom probate, sigurno ćete se vraćati u italijansku oazu u Novom Sadu. Poznato je da se u Vojvodini često kombinuje slatko i slano, a ako se do sada još uvek niste usudili da probate ovakve specijalitete, evo odlične prilike.

Sabbiadoro-(17)
Foto: Milenko Stanković ©

Ako ste zaista pravi gurman, sigurno ste spremni i za dezert, a palačinke Sabbiadoro su zaista pravljene po meri svakog sladokusca. Verovatno ćete se iznenaditi čim vam ih konobar donese, jer su poslužene kao taljatele, sa pekmezom od kajsija, indijskim orahom, i sladoledom od vanile. Savršena toplo-hladna kombinacija, potpuno jedinstven i drugačiji ukus od svega što ste do sada probali.

Sabbiadoro-(22)
Foto: Milenko Stanković ©

Da se sve ovo lepo uklopi, i da večera ili ručak proteknu u dobrom raspoloženju zadužena su italijanska vina. Uz prijatan ambijent i taktove najlepše muzike sa toplog Mediterana, ugrejaćete se i zimi. Dođite u Sabbiadoro na poslovni sastanak, ručak, okrepite se doručkom za naporan poslovni dan, obradujte partnera egzotičnom večerom, ili počastite društvo najukusnijim picama u gradu.

Restoran Sabbiadoro možete pronaći u novom urbanom poslovno – stambenom kvartu na Bulevaru Evrope u ulici Teodora Pavlovića 41/a.

 

Čitajte Luftiku na Google vestima

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

37 Shares
Share via
Copy link