Otvoren prvi “Novosadski festival zanatskog piva”. Novosađani su čekali u redu ispred “Fabrike”  pred sam početak, kako bi među prvima degustirali pivo različitih proizvođača.

festival-piva-zanatlije
Foto: Luftika
Advertisement

– Zanatsko pivo je manje gazirano, gorčije, ali i lepše nego industrijsko – kaže Novosađanin Marko Vranjković.

Više o festivalu možete pročitati ovde

 

pivo-novi-sad
Foto: luftika

Na festivalu učestvuju pivari iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i Bosne…

– Velike kompanije koriste konzervanse i arome, što je razlika između zanatskog i industrijskog piva – kaže pivar iz “Brauhaus”-a M. Mayer i dodaje da je lako prepoznati kvalitetno pivo, jer ono sutradan ne stvara glavobolju.

 

festival-pivopije-novi-sad
Foto: Luftika

Predstavnici novosadskih pivara na ovom festivalu su “Brauhaus” i “Razbeerbriga”.

– Glavni sastojak, po kojem se zanatsko pivo razlikuje od industrijskog, je ljubav – kaže pivar “Razbeerbrige” i dodaje da je pravljenje piva zahtevan i naporan proces.

Posetioci mogu da probaju originalna i kvalitetna piva (Pale ale, IPA, Blonde, Stout, Hefeweizen, Porter, Saison…) ali i poslušaju predavanja na temu zanatskog pivarstva i pričaju sa pivarima.

Advertisement

Ostavite komentar