Dalibor Knežević iz Manhajma je osmislio pustolovinu duž pola Evrope kako bi zaprosio svoju devojku u Novom Sadu. On je trogodišnju vezu sa Nikolinom Lerbs hteo da kruniše prosidbom upravo ovde zato što je u našoj zajednici u Nemačkoj uvreženo uverenje da je Novi Sad grad ljubavi.

U vreme dogovoreno sa novosadskim fotografom je na Petrovaradinskoj tvrđavi klekao na kiši pred Nikolinu i zaprosio je.

veridba-na-petrovaradinskoj-tvrdjavi
Foto: Saša Rajić ©

– Dugo sam planirao ovaj dan. Smišljao sam načine šta i kako da organizujem, a da moja devojka ne posumnja. Važno putanje je bilo: gde organizovati. Gledao sam, tražio i otkrio da je Novi Sad grad ljubavi. Barem se tako priča kod nas, u Nemačkoj. Petrovaradinska tvrđava je mesto gde imaš pogled na grad, i to je bilo bitno. Nije me zanimalo vreme, niti što pada kiša. Odlučio sam da bude u tom gradu, na tom mestu, u to vreme pa šta god da bude – priča Knežević za Luftiku.

Nikolina Lerbs nije ni slutila šta joj se sprema kada je u četvrtak ujutro ulazila na aerodrom.  U podne su sleteli na aerodrom Nikola Telsa u Beogradu, gde je Dalibor iznajmio automobil u rent-a-caru i proveli su dan u putu do Novog Sada. Došli su na Tvrđavu, a 18. februara, tačno u 17.30, on je pao na kolena i zaprosio je. Dalibor je od fotografa tražio da bude tu i da bude skriven. Fotograf Saša Rajić je ovako prepričao taj momenat:

rekla-je-da-u-novom-sadu
Foto: Saša Rajić ©

– Ja sam uskočio kolegi kao zamena. Momak je doputovao iz Nemačke sa svojom devojkom, i oni nemaju baš nikakve veze sa Novim Sadom. On je rodom iz Banja Luke a ona iz Apatina. Rešio je da je zaprosi baš u Novom Sadu, na Tvrđavi ispod sata. Zamolio je da mu napravim nekoliko fotografija da ona ne zna. Iako je pao mrak, iako je padala kisa i duvao vetar, kada je kleknuo, uspeo sam da zabeležim taj trenutak. Jedino što mogu da kažem je: bravo. Želim im puno sreće – ispričao je Saša.

Nikolina je zaplakala i rekla: da. Isprva nije mogla da poveruje. Nakon prvog šoka, pala mu je u naručje, što je, opet iz prikrajka, snimio i Saša Rajić. Budući mladenci su već dogovorili da venčanje bude sledećeg leta.

ljubav-u-novom-sadu
Foto: Saša Rajić ©

Njih dvoje su zajedno igrali folklor u SKD Sloga u Manhajmu, a zabavljaju se tri godine.

Saznajte zašto je Novi Sad grad ljubavi 🙂

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here