piletina

Jedno od ljućih mađarskih jela koje će vas oduševiti je punjeno pileće belo meso. U osnovi, po načinu pripreme je slično karađorđevoj šnicli, ali specifična kombinacija ljutog i slanog, ako ste gurman i volite ljuto, teraju vas da se zaljubite u to jelo.

Advertisement

Ovaj recept je jedno od novijih jela mađarske kuhinje, nastao u 20. veku, a vrlo brzo je steklo veliku popularnost.

Pileće belo meso na mađarski način je punjeno ereš pištom (ljuto-slani prilog koji najviše podseća na pinđur), ljtim kulenom, trapistom i kečapom. Kada je napunjeno, meso se uvalja u prezlu i pohuje, a pre posluženja se odozgo narenda trapist.

forum-c-(4)

Ovo mađarsko jelo ima zavodljiv i autentičan ukus, a u Novom Sadu se sprema jedino u restoranu Roža Forum smeštenog u poslovnoj zgradi štamparije Forum, Vojvode Mišića 3.

Menadžer restorana Aleksandar Popov kaže da jelo nije ljuto, nego „ljutkasto“, ali za ocenjivača Luftike je dovoljno ljuto po svim standardima.

Obilna porcija košta 460 dinara, a možete da poručite na telefon 021/456-694.

Advertisement

Ostavite komentar