cover-big

Peto po redu Novosadsko BIG dečije leto održaće se od 21. juna do 28. avgusta. Manifestacija za decu biće održana na 25 različitih lokacija u gradu.

Kreativno-edukativni, kulturno-umetnički program i sportsko-rekreativna radionica započeće svečanim otvaranjem u nedelju,  21. juna, u 18 časova, u Tržnom centru BIG. Na svečanom otvaranju nastupiće glumica i pevačica Mina Lazarević sa horom „Čarobne Frulice“, kao i muzika „Limanskih bećara“.

slika-big1

Sledećih 70 dana programskog šarenila rezervisano je za najmlađe: koncerti, predstave, projekcije, naučne i jezičke, kreativno-edukativne, umetničke i sportske radionice.

Ovogodišnju tradicionalnu manifestaciju za decu obeležiće i najkvalitetniji programi za celu porodicu utorkom i četvrtkom u tržnom centru „BIG“ i vikendom na špicu kupališta Štrand.

Organizator Novosadskog Big dečijeg leta 5, Dečiji kulturni centar ,,Deci na dar“ je okupio preko 30 institucija i organizacija iz Novog Sada kako bi novosadskim mališanima zajedno priredili bogat i zanimljiv program tokom letnjeg raspusta: Muzej Vojvodine, Galerija Matice srpske, Muzej Grada Novog Sada, Gradska biblioteka u Novom Sadu i mnogi drugi.

Tokom letnjeg raspusta deci će biti približena kultura u vidu muzejskih poseta zatim, upoznavanje sa raznim umetničkim delima, starim zanatima, pronalascima velikih naučnika. Takođe će imati radionice gde će iskazati svoju kreativnost u vidu pravljenja maski, gradiće mostove i još mnogo toga.

slika-big2

Napomena:

Kako bi što veći broj mališana imao priliku da se zabavi i uči tokom trajanja Novosadskog BIG dečijeg leta 5, molimo roditelje da prijavljuju decu na jednu aktivnost tokom odabranog dana manifestacije. Za skoro sve programe potrebno je prijaviti učešće, jer je broj dece-učesnika radionica ograničen. Većina programa i radionica Novosadskog BIG dečijeg leta 5 su besplatni, dok je za pojedine potrebno izdvojiti 150 dinara.

Spisak svih radionica, satnice, načina za prijavu učešća, cene dnevne participacije kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen program, dostupni su na linku http://www.novosadskodecijeleto.info/. Programska knjižica Novosadskog BIG dečijeg leta 5 je štampana u 12 hiljada primeraka i podeljena je deci pre kraja školske godine. Programska knjižica se može naći i na blagajni Pozorišta mladiih (Ignjata Pavlasa 4)  i u Info centru Turističke organizacije Grada Novog Sada  (Bulevar Mihajla Pupina 9)

Novosadsko BIG Dečije leto 5 organizuje Dečiji kulturni centar „Deci na dar“ iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju  i tržnog centra „BIG“.

Podeli
Dragana Vidić
Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here