Izdvojili smo nekoliko odličnih jela, poslastica, brzih obroka i užinica koje možete probati u našem gradu. Tu je ponuda za one koji vole zdravu hranu, nešto novo i drugačije, kao i za sve one koji uživaju u tradicionalnim specijalitetima. Novi Sad ima odličnu gastronomsku ponudu koja se svakim danom širi. Pogledajte našre predloge.

Pivarska rebarca

Rebarca koja odlično idu uz pivo. Spremaju se na poseban način, premazuju se sa ljutim sosom ili za one malo hrabrije, sa medom. Služe se uz pekarski krompir, kupus i beli sos. Možete ih probati u restoranu The Camelot.

the-camelot-pivnica (7)-rebarca
Pivska rebarca

Roštilj

Ako volite klasiku i roštilj, toplo vam preporučujemo Žar Mance. Kilogram roštilja, mešanog mesa, pomfrit i pogača košta 1050 dinara.

Štrudla sa spanaćem i sirom

Kombinat je mesto koje je u gradu poznato po domaćim štrudlama. Ima ih u nekoliko varijanti, sa makom, jabukom, borovnicama ili orasima, a mi vam preporučujemo slane sa spanaćem i sirom.

restoran-kombinat-novi-sad-3
Foto: Milenko Stanković ©

Indijski specijaliteti

Probajte humus, sok od đumbira, indijske halve i peciva. U restoranu indijske hrane 101 plod pronaćićete sigurno nešto čiji ukus će vas iznenaditi.

Sendviči iz Dutcman-a

Za doručak obavezno probajte sendviče u jednom od najstarijih kafea u gradu, Flying Dutchman-u. Odlično idu uz toplu šolju mleka.

Piletina sa bambusom

Odlično kinesko jelo koje možete probati u većini restorana kineske kuhinje u gradu. Mi smo izdvojili najbolje, koje možete potražiti ovde, pa sami odaberite.

Saznajte više o najboljim poslasticama u Novom Sadu

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here