Žene idu kod frizera da bi im napravio frizuru kakvu žele, ali i da čuju najnovije tračeve, prelistaju magazine i popiju kafu. Istraživali smo koji su to najljubazniji i najbolji neafirmisani frizeri u Novom Sadu.

Ko su novi, ljubazni neafirmisani frizeri u našem gradu? Preporuke smo dobijali od naših čitalaca, ali i mama Novosađanki. Svako ima svog frizera iz komšiluka, a ovo je naša lista top 10 najljubaznijih frizera u našem gradu.

Frizerka Slađa

sladja-frizerka
privatna arhiva

Nakon što smo dobili preporuke, nekoliko frizera smo i sami posetili. U jednom od njih smo naišli na zanimljivu priču. Baka Nadica koja ima 67 godina dolazi u frizerski salon samo zbog frizerke Slađe. Ova baka nam je ispričala zašto je Slađa njena najljubaznija frizerka iz komšiluka u Gogoljevoj ulici.

– Frizerka Slađa je ljubazna i ima poštovanja prema starijima, što ćete retko videti. Kod nje nema zakazivanja, a nas stare i bolesne gleda isto kao mlade i ne pravi razliku. Ona hoće da se druži sa mnom, ako sam ja starija, pa smo tako postale i najbolje drugarice – kaže baka Nadica.

Frizerka Vladislava

– Ja sam jako izbirljiva i tačno znam da li frizer zna da radi ili ne zna. Vladislava je moja frizerka iz mog komšiluka. Stvarno super sve radi, a salon je mali i uvek se prijatno osećam, zato je moja preporuka da odete kod Vladislave u Dušana Danilovića – napisala je jedna Novosađanka.

Frizerka Dragana

Frizerka Dragana radi u Janka Čmelika pored kafića Contra 61 na Novoj Detelinari. Naši sugrađani o njoj imaju samo reči hvale, a najviše vole da provode vreme u udobnim stolicama njenog salona. Kako kažu, ona radi onako za dušu, a i cene su pristupačne.

Frizerka Zorica

frizerka-zorica-novi-sad

Poseban odnos sa svojim mušterijama neguje Zorica Janković iz frizerskog salona BMS style u ulici Braće Jovandić 19. Zoricu je predložilo nekoliko komšija, a jedna Milica je ovako opisala odlazak kod omiljene frizerke:

– Zorica ima sve što je potrebno jednom frizeru, pa i više od toga. Poseban je njen odnos prema deci, pa se svi klinci iz komšiluka, od najmanjih do onih malo većih, šišaju kod nje. Zorica šiša sve članove naše porodice. Kad odem kod nje na frizuru, to vreme mi je posebno opuštanje. Možemo da pričamo o svemu i o svačemu, a možemo i da ćutimo, ona oseti u kakvom sam raspoloženju. Naravno, svoj zanatski deo uradi besprekorno, a kad ja imam neke promašene zahteve, ume suptilno da sugeriše da to i nije najbolja ideja – priča Milica.

Idi na sledeću stranu >

 

7 Komentari

  1. Svaka cast svim nabrojanim frizerkama! Ali niste isli u Clipso kod Sonje! Ona je fantastican frizer i osoba, uvek vedra i nasmejana i spremna da vas ucini da izgledate svoje najbolje!

  2. Svaka čast,al mislim da ste omanuli Jacu iz Belissime, Gorana Gajića i Šovljankog. Potpuno kapiram poentu teksta al samo da napomenem 😉

  3. Super ideja za clanak. Jel mogu samo da dam savet, bilo bi super da ukljucite imena salona, adrese i kontakt za preporucene frizere.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here