Znate li kako Novosađanin muva devojku na moru? Gleda je sedam dana i ode kući. Ovakvi i slični vicevi kruže internetom, a Novosađane bije glas da se plaše da priđu devojkama. O čemu se zapravo radi?

Momci tvrde da su devojke arogantne, prepotentne, da su im bitna samo kola koja vozite, i da i ako odluče da priđu nekoj devojci, uglavnom “popiju ispalu”, pa se sve manje njih odlučuje na ovaj korak. S druge strane, devojke pak tvrde da im momci ne prilaze, da su plašljivi, da su površni, da beže od ozbiljnih veza i vezivanja, i da žele samo kratku zabavu. Ipak, i momci i devojke traže nekog normalnog, i priželjkuju da subotom kad izađu upoznaju baš takvu osobu. Gde je onda zapelo? Da li je problem u dejting sceni u našem gradu, u Novosađanima, u devojkama ili u nečem desetom? I ko je zapravo normalan?

dejting_scena_novisad_izlasci_klubovi_muvanje

Pitala sam drugare šta je to što ih odbije ili privuče kod devojke. Prvo sam dobila gomilu neozbiljnih odgovora, a onda su se malo zamislili, i na kraju priznali da moraju biti baš jako pijani da bi se usudili da priđu devojci u izlasku. Retki su oni koji vide devojku koja im se dopada, ona se osmehne, i oni prilaze. Što je devojka lepša, sređenija, zgodnija, manje su šanse da će joj prići. Nije mit, svi ispitanici slažu se sa ovim. Kažu jednostavno sigurno ima dečka ili “ baš će ona pričati sa mnom“. A zapravo, vrlo je moguće da je ova devojka usamljena i da je provela sate spremajući se ne bi li upoznala nekoga. Ipak, na kraju večeri ona odlazi sama kući, nije nikoga upoznala, a momci odlaze kod ortaka i pričaju kako su videli dobru ribu. Videli, i ništa više.

dejting_scena_novisad_izlasci_klubovi_muvanje

Neki su spremni da pošalju piće, i uglavnom se na tome završava. Ima i onih koji idu u drugu krajnost. Priđu jednoj, pa ako neće, ne udostoje se ni da odu do drugog stola, nego odmah startuju drugaricu pored. Tu je i treći tip, oni momci koji jednostavno ne znaju kada je dosta. Pomirite se s tim, devojka će vas nekad odbiti. Možda ima dečka, ne dopadate joj se ili iz nekih drugih razloga  nije raspoložena za razgovor. Nemojte navaljivati i praviti budalu od sebe, nije baš tačno da uporni dobijaju sve. Nije ništa strašno što vas je jedna devojka odbila, statistika kaže da ih u Novom Sadu ima 4 puta više nego momaka, tako da niste vi ti koji treba da očajavate. Tehnički gledano.

dejting_scena_novisad_izlasci_klubovi_muvanje

Još jedna stvar koju sam naučila razgovarajući sa momcima na ovu temu. Oni zaista jako puno pažnje obraćaju na vas u izlasku. Neće vam prići ali vide sve. Nokte, kosu, štikle, da li gledate stalno u telefon, da li vam je suknja prekratka, šta pijete i u kakvom ste društvu. Na osnovu svega toga, oni donose sud. Ili si tatina ćerka, ili sigurno imaš dečka, ili si non stop sa drugaricama i on bi bio suvišan, ili si alkoholičarka, ili si previše slobodna. Koliko predrasuda, i pogrešnih zaključaka. Zar ne bi bilo lakše prići toj devojci i pitati je da li ima dečka?

Dolazimo do društvenih mreža, gde su moji drugari, a verujem i većina njihovih ortaka, mnogo slobodniji i spremniji za start. Zahtev, pa lajk, pa smajli, pa poruka, i priča kreće. Jedan dan, drugi, poziv na piće. Ako ga odbije, nije problem. Niko nije video, nikome neće ispričati, a uostalom, ko zna kakva je uživo. Ima još jedna taktika, koja me je moram reći šokirala. Vide devojku u klubu, ne priđu joj, čekaju objavu slika od te večeri na profilu kluba na fejsbuku, čekaju da se dotična taguje, i onda napad i čuvena rečenica “Ćao, video sam te sinoć u gradu”. A sinoć je sedeo u uglu i nije mrdnuo.

dejting_scena_novisad_izlasci_klubovi_muvanjeKako se uopšte dešavaju velike fatalne ljubavi, ako se uopšte i dalje dešavaju? Zašto mladi beže od vezivanja i zašto je sve više momaka koji ne planiraju da se vezuju pre 35te godine? Hedonistički način života i želja za konstantnom promenom učinili su svoje. Neće više niko ništa da čeka, da se pomuči, da osvaja, da se trudi. Ako hoćeš super, ako nećeš ima ko hoće. I u ovome nema pravila, tu su isti i momci i devojke. Samo lude žurke, zezanja, izlasci. Od pametnih i obrazovanih većina beži, osim ako i sami nisu takvi.

Kažu da je sve drugačije kad ’klikne ono nešto’, i kad shvatiš da je sve pre toga bilo ubijanje vremena. A šta dok ne klikne, i šta ako nikad ne klikne, ili ako klikne a nisam znala da je kliknulo? I ti naučnici, zašto ne izmisle neki lakši način za muvanje, ovo je već postalo naporno, i za nas i za momke, Novosađane pogotovo.

3 Komentari

  1. prosto, muskaarci startuju te napicene devojke koje gledaju da si lovaran, a normalne devojke niko ne primecuje i onda one donose zakljucak da su muskarci plasljivi. mnogo puta dosad sam procitao da svi traze nesto sto im ne pripada, i mnogo puta sam se uverio da je to tako.

  2. Ima i onaj vic sto kruzi po Novom Sadu, od 10 jedna, od 100 dve. Licno sam prisao jedno 200 devojaka, i nula bodova! Nijedna, nikada… Tako da sam zakljucio da mi je lakse da cirkam pivo i “smekam” nego da se smaram sa ispalama tip “bezi seljaku”, na moje “cao”, ili “nemoj me smarati” i slicno… A postoji i pravilo koje kaze, kod napucanih cica po pravilu nema sanse, tako da kod njih nisam ni pokusavao, samo “normalne”…

  3. Dragi momci,
    Treba da budete prirodni, a ne da pocinjete razgovor stalno jednom izlizanom forom, tipa, bas si lepa, imas lepe oci, da pokazujete trikove sa kartama, flasom i ostalo.

    Ako ste vec u klubu i muzika je glasna, nema poente da pricate s njom jer cete vikati jedno na drugo. Samo je uzmite za ruku i igrajte s njom, okrenite je par puta , nasmejte se i odmah cete videti reakciju. Mozete eventualno da je pitate za ime, i da nastavite da igrate. Posle ce sve doci na svoje.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here