Znate li šta se dobije kada čovek iz IT sektora i arhitekta odluče da otvore restoran u Novom Sadu? Dobije se Sabbiadoro, mesto gde će svako uživati u prijatnom i udobnom ambijentu, poslovni ljudi imaće svoj mir za računarom, a mladi će rado dolaziti sa društvom na večeru uz italijanska vina. Ovako bi se ukratko mogao opisati Sabbiadoro, novi restoran u urbanom delu Novog Sada, na Bulevaru Evrope.

Sabbiadoro-(2)
Foto: Milenko Stanković ©
Advertisement

Restoran je otvoren tek nedavno, ali su Novosađani prepoznali kvalitet, pa rado svraćaju ovde na doručak, poslovni sastanak, na pauzu za ručak ili na večeru u prijatnoj atmosferi. Pokriven sa dva provajdera, sa odličnom internet mrežom, Sabbiadoro će biti idealno mesto za vaše grupne poslovne sastanke, a internet vam ovde nikada neće zafaliti. Pre nego što otvorite jelovnik, preporučujemo da probate odlične italijanske kafe, tople čokolade sa najrazličitijim ukusima poput one sa ljutom paprikom, ili probate sveže ceđene mix sokove od raznih vrsta voća i povrća.

Tu je i širok asortiman italijanskih vina, a ono po čemu se Sabbiadoro izdvaja od ostalih italijanskih restorana u gradu su mali, ali važni detalji. Jedan od njih je i što će vam konobar ovde uz jelo doneti i sorbeto koji se u Italiji tradicionalno jede između dva jela, kako bi se anulirao prethodni ukus i kako biste se pripremili za sledeće jelo. Da muzika bude prijatna i da se dobro čuje u svakom kutku, brine se DJ koji je specijalno za Sabbiadoro napravio listu najlepših italijanskih mikseva uz koje će svaki susret biti nezaboravan.

Sabbiadoro-(19)
Foto: Milenko Stanković ©

Ako se odlučite za doručak u ovom restoranu, nećete pogrešiti koji god sendvič da odaberete, jer se kifle prave sveže, u kuhinji Sabbiadora, gde glavnu reč vodi kuvar Dražen Stajić. Uz njegove vešte ruke i iskustvo, nastaju najlepši specijaliteti poput čorbe od brancina po kojem je ovaj restoran već postao popularan među Novosađanima. Bilo da se odlučite za neke od sendviča ili za bruskete, sigurno ćete makar na trenutak odlutati do Italije.

sendvici_2
Foto: Milenko Stanković ©

Topla preporuka je da budete hrabri, i da svratite ovde da probate nešto novo i drugačije. Nemojte da vas interesantne kombinacije poput bifteka sa brusnicama ili testenina sa morskim plodovima uplaše. Probajte specijalitete zbog kojih ćete se uvek vraćati. Dražen ima nekoliko preporuka za testenine koje će sigurno probuditi sva vaša čula.

– Znamo svi da je italijanska kuhinja bazirana na pastama, ali retko gde se paste spremaju zaista kao u Italiji. Zbog toga smo mi odlučili da budemo jedinstveni, i da testenine spremamo neposredno pre mešanja sa sosevima, u specijalnom kukeru koji koristimo samo za testa. Za jači pol preporučujemo gratinirane njoke sa gamborima i pršutom, a za dame imamo pržene njoke sa paradajzom i vanilom – preporučuje kuvar.

Sabbiadoro-(15)
Foto: Milenko Stanković ©

Nema italijanskog restorana bez pice, pa tako ovde možete probati 14 vrsta ovog jela. Pored Capricose koju smo svi već probali, ovde možete jesti i picu sa ananasom, morskim plodovima,sa patlidžanom ili kozijim sirom. Dok dođete do dezerta sigurno ćete već biti siti, ali savetujemo vam da ostavite malo mesta za palačinke sa malinama i belim musom ili Sabbiadoro palačinke koje će vas sigurno iznenaditi.

Jedno je sigurno, u Sabbiadoru ništa nije obično i isto, pa se čak i jelovnik redovno menja i dopunjuje. Nemojte nam verovati na reč, uverite se u jedinstvenost Sabbiadora i sami. Posetite ih na Bulevaru Evrope, na adresi Teodora Pavlovića 41-a.

Pogledajte kako je bilo na otvaranju Sabbiadora

Advertisement

3 Komentari

  1. gotovo ništa kao što je napisano. u nedelju uveče je tutnjao ivan gavrilović sa plej liste devedesetih, konobari su urlali kao pastiri, a enterijer je nedosledan i dosadan. pre nego dozvolite objavljivanje pr tekstova, valjalo bi na terenu i proveriti i istinitost istih.
    lep pozdrav.

  2. Cene nisu “strasne”.. Ali hrana uopšte nije ništa posebno, zapravo je ispod proseka… Usluga je ok, konobari su se zaista trudili, ali meni zaista nije jasno kako glavni konobar ne prica engleski, pa to bi tebao da bude jedan od preduslova za taj posao.. Najlosiji deo je bio što nam je hrana poslužena u razmaku od 15 minuta. Prvo sam ja dobila hranu a posle 15 minuta i ostali za mojim stolom. Dezerti su bili prilicno losi. Sve u svemu ocena od 1-5 je 3, i to samo zbog osoblja koje se bas trudi.

Ostavite komentar