Na Detelinari je nedavno otvoren novi restoran, a kako mi uvek volimo da probamo sve što je novo, i izvidimo situaciju, uputili smo se na večeru u Juliet. Prvi utisak – Ima ono nešto. Prijatna, opuštena atmosfera. Lepo uređen enterijer, sa ukusom. Još više nas je zanimao onaj pravi ukus – ukus hrane, zbog kojeg smo i došli.

Ipak, pre svega, posluženi smo kafom, s ljubavlju. S ljubavlju, jer je keksić u obliku srca, konobar ljubazan, a kafa odlična. Pogled na meni baciće vas u depresiju i nedoumicu. Šta sad? Toliko zanimljivih jela, preliva, salata, priloga, kombinacija. Juliet je posebno posvećen italijanskoj, mediteranskoj kuhinji, ali tu su i glavna jela sa svim vrstama mesa, od ćuretine, piletine, teletine, do bifteka, testenina, pasta, gambora i ribe.

juliet-restoran-(5)-kafa
Foto: Jovana Rakić ©

Posebno interesantan učinio mi se doručak koji je posvećen Romeo i Julija temi. Tu su Monteki i Kapuleti doručak, prženice, jaja, razni sendviči i salate. Uz doručak odlično idu i sveže ceđeni sokovi, a Marko Ivanović, šef kuhinje i kreator menija, kaže da se za sada izdvaja Cardio mix, sok od cvekle, kupine i maline, odličan za početak dana.

U svim vrstama jela, zapazićete jedno unikatno. To je specijalitet kuće, koji u nazivu uvek nosi Juliet. Juliet kafa, Juliet obrok salata, pica Julieta sa kajmakom i rukolom, kao i Juliet pasta. Za vegeterijance, jela u meniju označena su zvezdicom, a jelovnik je pažljivo osmišljen i kombinovan tako da svako može da pronađe nešto što mu se dopada, od pravih jedinstvenih specijaliteta, do klasičnih jela.

Roma piletina nam je delovala zanimljivo, i nismo se pokajale. Savršen spoj mesa, španaća, rikota sira i belog luka uz pire krompir sa brokolijem. Zdravo, ukusno, i lepo aranžirano. Preporuka za sledeći put je but u sosu od rena, koji se služi u zemljanoj činiji, zapečen sa sirom, a naš glavni kuvar tvrdi da sa senfom, renom i butom nema greške.

Poseban deo u meniju restorana zauzima Dečiji jelovnik. Miki Maus pica, smajli krompirići, viršlice sa smajli omletom, paketić palačinke i još mnogo ukusnih i interesantnih jela za mališane. Idealna kombinacija za proslave i rođendane, a najmlađi će sa uživanjem pojesti sve iz tanjira.

juliet-restoran-(8)-piletina
Foto: Jovana Rakić ©

Dolazimo do dezerta, moje slabe tačke, i ovde sam potpuno nemoćna. Marko mi preporučuje pitu sa borovnicama i sladoledom od vanile, čokoladni sufle, cheesecake, krempitu ili palačinke.

juliet-restoran-(10)-dezert
Foto: Jovana Rakić ©

Ukusnih jela je puno, i ne preostaje mi ništa drugo nego da obećam da ću doći opet, ovog puta sa većom ekipom, da isprobamo što više različitih jela.

 

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here