Indijski filmski hit Oopiri, koji ovih dana obara rekorde gledanosti, sniman je u Novom Sadu prošlog leta. Novi Sad je, kao i Beograd, u filmu poslužio kao scenografija za jurnjave, a tokom snimanja nekoliko noći bio je zatvoren centar grada, nekoliko okolnih ulica i Varadinski most.

U jednoj sceni u filmu, akteri, tačnije njihovi dubleri, igraju „novosadski rulet“. Cilj ove sumanute igre je da vozač u punoj brzini prođe kroz kapije Petrovaradinske tvrđave u suprotnom smeru.

Pogledajte najluđe scene

Film prati razvoj odnosa dvojice ljudi od potpunog nepoverenja do dubokog prijateljstva. Vikram Aditya (Nagarjuna) je bogati kvadriplegičar koji je izgubio svaku nadu da će ikad više uživati u životu. Z anjega je jako teško pronaći osobu koja će brinuti, podizati ga i – trpeti njegove hirove. Bez ikakve nade u uspeh, na oglas se javlja Sreenu (Karthi), sitni kriminalac koji nakon odslužene kazne izlazi iz zatvora i pokušava da ne dobije posao koji mu pronalazi socijalna služba.

Poruka filma je slavljenje života

Oopiri je, inače, rimejk jednog od najboljih francuskih filmova u ovoj deceniji, Intouchables.

Scena „novosadskog ruleta“ se vidi i u zvaničnom trejleru (na 1:52).

Originalni film Intouchables je osvojio 33 nagrade i 38 nominacija na 5 kontinenata, a verujemo da će i indijski rimejk rimejk postići veliki uspeh.

Svetski hitovi snimani u Novom Sadu >>>

Advertisement

Ostavite komentar