Novi Sad

Restoran Fontana – 30 godina vrhunske kuhinje

Poznati novosadski restoran Fontana već 30 godina dokazuje da kvalitet uvek nađe put do srca, a i stomaka onog koga treba. Poznat je po tradiciji, zanimljivom enterijeru, predivnoj bašti, mogućnosti prenoćišta i održavanja različitih slavlja, ali najpre, onako kako to i treba da bude, po vrhunskoj hrani.

Jelovnik je raznovrstan i za svakoga ima po nešto, od specijaliteta domaće i internacionalne kuhinje, do klasičnih i najfinijih poslastica. Ovog puta mi smo se odlučili da isprobamo jela od mesa.

Rolovana teletina

Teletina je zbog svoje hraniljive vrednosti jedna od najkorisnijih namirnica, a zbog prefinjenog ukusa cenjena širom sveta.

restoran_fontana_teletina
Foto: Milenko Stanković

Rolovana teletina iz restorana Fontana je sočna i veoma ukusna, uz dodatak biljnih začina koji prave savršenu ravnotežu ukusa, dok je prezentacija takođe dodatni plus. Uz dodatak lagane salate, rolovana teletina jeste odličan izbor za svaki ručak, a naša preporuka je svakako teletina po receptu kuvara u restoranu Fontana.

Jagnjetina u mleku

Iako je mnogima jagnjetina omiljeno jelo i prava poslastica, ipak postoje neki ljudi koji je izbegavaju zbog specifičnog mirisa koji ima.

restoran_fontana_jagnjetina
Foto: Milenko Stanković

Međutim, jagnjetina spremljena u mleku predstavlja pravi užitak ukusa, te čak i najvećim skepticima preporučujemo da probaju. Time što je kuvana u mleku gubi se miris, a u kombinaciji sa ostalim sastojcima, meso dobija poseban i drugačiji ukus, kakav sigurno do sada niste nigde probali. Meso je mekano i sočno, a povrće je poprimilo ukuse i mleka i mesa, te ćete sigurno ostati bez reči, a restoran Fontana će vam ostati u srcu kao kuća dobrog mesa.

Svinjska rebarca

Ovo kultno svetsko jelo još jedan je džoker u rukavu restorana Fontana.

restoran_fontana_svinjska_r
Foto: Milenko Stanković

Rebarca su pečena i začinjena taman koliko treba, dok je istovremeno korica hrskava, a meso se odvaja od kosti. Ne treba zanemariti i to da miriše predivno. Otvara apetiti i bogatstvom ukusa predstavlja zaista jedan specijalitet koji retko ko može na ovakav način da pripremi i prezentuje.

Osim pomenutih jela u restoranu Fontana takođe možete probati i druga jela poput svinjskog filea punjenog suvim šljivama, dimljenih butkica kuvanih u pivu, svinjskih medaljona, junećeg gulaša, raznih jela sa roštilja i još mnogo toga.

Ukoliko niste vični kuvanju ili nemate dovoljno vremena, obradovaće vas činjenica da restoran Fontana radi i dostavu na kućnu adresu. Stoga, umesto da dan provedete u kuvanju, jednostavno naručite hranu i nećete se pokajati.

U galeriji pronađite više fotografija restorana Fontana!

Pročitajte više o ovom restoranu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

13 Shares
Share via
Copy link