Za vas smo pripremili listu najboljih humorističnih serija. Neke su snimljene pre nekoliko decenija, a i dalje popravljaju raspoloženje već sa uvodnom špicom!

Prijatelji (Friends)

Do suza će vas nasmejati Ros, Čendler, Džoi, Monika, Fibi i Rejčel u svakodnevnim životnim situacijama. Deset sezona ove serije, ukupno 236 epizoda, mnogima nikada neće dosaditi, kao ni Džoijevo How u doin? Poslednja epizoda serije emitovana je 2004. godine i predstavlja jedno od najgledanijih finala tv serije, a ispratilo ju je gotovo 53 miliona ljudi.

Mućke (Only Fools and Horses)

Ova serija često je proglašavana najboljim sitkomom ikada. Prožeta tipičnim britanskim humorom priča o Rodniju i Delboju i njihovim pokušajima da se obogate godinama je zabavljala sve generacije, a čak ni posle 2003. godine kada je emitovana poslednja, 65. epizoda, čini se da nije urađeno ništa toliko dobro.

Alo alo (‘Allo ‘Allo)

Nijedna lista ove vrste ne može da prođe bez ove serije. Smeštena u vreme Drugog svetskog rata, u francuski kafić u jednoj okupiranoj francuskoj varoši, serija je zapravo parodija na bezlične ratne filmove koji su se sedamdesetih godina prikazivali na britanskoj televiziji. Osim urnebesno smešnih situacija, razne varijacije sa akcentima daju naročitu draž dogodovštinama Renea, Mimi, Edit, Marije, poručnika Grubera i ostalih likova.

Sajnfeld (Seinfeld)

Autori ove humoristične serije su proslavljeni komičar Džerija Sajnfild i Leri Dejvid, autor serije Bez oduševljenja, molim!. Do 1998. godine snimljeno je ukupno 180 epizoda za devet sezona. Serija je fokusirana na Sajnfelda i njegove ekscentrične prijatelje, a uticaj koji je ova serija imala na pop kulutru može se primetiti i danas.

Štreberi (The Big Bang Theory)

Šeldon Kuper je možda genije koji zna sve naučne činjenice, ali kada je reč o svakodnevnim društvenim interakcijama, ne može se baš pohvaliti. Kao ni njegov cimer Lenard i prijatelji Radž i Volovic. U nekoliko poslednjih snimljenih sezonama imate priliku da gledate ono što na početku niste ni slutili – Šeldona u vezi.

Kako sam upoznao vašu majku (How I Met Your Mother)

Ted, Barni, Maršal, Lili i Robin glavni su akteri ovog sitkoma koji je godinama zasmejavao milionsku publiku. Iako nisu svi fanovi bili oduševljeni zvaničnim krajem serije, jedno je sigurno bilo je zaista dobrih elemenata komedije za devet godina koliko se emitovala serija.

Svi mrze Krisa (Evereybody hates Chris)

U ovoj seriji radnja je smeštena u osamdesete godine, a radi se o dečaku, Afroamerikancu, koji ide u školu u kojoj su sva deca bela, a uz to živi i u disfunkcionalnoj porodici. Svi mrze Krize je zanimljiva komedija situacije sa mnoštvom odlično napisanih dijaloga, a snimljene su ukupno četiri sezone serije.

Ako smo nešto zaboravili, pišite vaše predloge u komentarima!

Koje su najbolje filmske numere?

Advertisement

Ostavite komentar