Kažu ne možes svakoga usrećiti, jer nisi burek. Pročitajte koji vas burek u Novom Sadu može usrećiti, a koji će vas razočarati. Ocenili smo 10 bureka u našem gradu.

Kao nekad

Advertisement

burek-kao-nekad

U ovoj pekari burek je nekad dobar, a nekad gnjecav, jer je testo nedovoljno pečeno. Sir je voden i čudnog ukusa, pa više podseća na pavlaku. Kora je debela i tvrda. Pozitivna strana je što je svež i “u podne”. Ocena 2+

Burek kod Rumenačke

burek-pekara-detelinaraBurek plus ili kako bi Novosađani rekli „Burek kod Rumenačke“ ili “burek kod Makedonca” je naročito popularno mesto u Novom Sadu. I mi smo prilikom našeg istraživanja čekali u redu za ovaj poznati burek. Nije previše mastan, kora je hrskava, svež i dobro pečen. Jedina mala zamerka je što je sir više kao pavlaka, ali možda u ovom slučaju o ukusima ne treba raspravljati. Ocena 4+

Pročitajte mali priručnik o bureku

Plavi Jadran

burek-plavi-jadran

Ovde je burek ukusan, testo pečeno i hrskava kora. Zamerka što je dosta mastan. Pozitivno je to što je osoblje uvek ljubazno i nasmejano. Ocena 3+

Violeta

burek-violeta-novi-sad

Pekara sa tradicijom u Novom Sadu, imaju bureke na sto načina. Ukusan, ne previše mastan, taman koliko treba, ali i pun sira i uvek svež. Ocena čista 5-ica

Proleće 021

burek-prolece
Foto: privatna arhiva

Burek jako mastan, malo sira i veoma neukusan i zagoreo. Ocena 1

Palma

burek-palma-novi-sad
Foto: privatna arhiva

Burek je u ovoj pekari vrlo ukusan, malo mastan, ali pun sira. Ocena 4

Špajz

burek-pekara-milanesse

Burek je ovde uvek svež, kora dobro pečena, nije previše mastan i ima dosta sira. Nema nijednu manu. Ocena 5+

Žeki

burek-zeki-novi-sad
Foto: privatna arhiva

Nema baš mnogo sira. Mali je burek, ali je zato mastan jako. Ocena 1

Klas

burek-klas-novi-sad
Foto: privatna arhiva

U ovm bureku ima dosta sira, ali je previše mastan i nije ukusan. Ocena 2

Pekara Gradić

Foto: privatna arhiva
Foto: privatna arhiva

Burek u pekari Gradić nije ništa posebno. Dosta je mastan,  ima malo sira,  a kora je debela  i nije hrskava. Ocena 1

Pročitajte i ocene najboljeg i najgoreg pica parčeta u gradu

Advertisement

12 Komentari

    • Netačno. Burek u bukvalnom prevodu znači zavijača i može se praviti sa raznim nadevima. Da odmah dodam da je pita ono u šta se stavlja giros.

  1. Najbolji burek je bio u burekdzinici Djordjevic u Dunavskoj ulici. 30 godina sam jeo burek kod njih, koji je uvek bio istog, fantasticnog kvaliteta. Steta sto su se zatvorili.

    • Zaista je kod Đorđevića bio odličan burek.Tamo sam -pre 40 god. jeo burek sa višnjama.Fantastičan.Danas u burek sa sirom stavljaju sir koji pomešaju sa grizom skuvanim u vodi pa je zato sir redak.To je teško primetiti a ja sam saznao od žene koja je radila u jednoj buregdžinici.Čuo sam da Đorđevići imaju radnju kod socijalnog i idem iz ovih stopa da proverim kakav im je burek.

  2. Ocigledno placen i montiran tekst. Upravo sam pojeo burek iz Violete. Ja bih mu dao 1. Vi ovde tvrdite da je taj bolji nego od Makedonca. U Violeti je burek mastan spolja, suv iznutra, lose testo, sir katastofalan. Ovaj tekst nema veze sa vezom.

  3. Evo ovako, burek plus na rumenackoj po mom dosadasnjem iskustvu samo izvikan,nista narocito evo i zasto,
    svaki drugi treci put kad kupujem donesem kuci prazan burek nema sira ni trunke,iznerviram se i bacim ga keru.
    Koretine debele onako nekako cudne boja bureka u tepsiji meni je cista nula burek treba da se zuti kao dukat u tepsiji a ne da se crni,sta mi je naj teze nikad neznam kako cu dobiti parce sa sirom ili bez sira,stede na siru,a volim burek i znam sta je dobar burek toliko.

  4. dobra, lepa analiza ponude u NS, trebalo bi je dopuniti sa pekarama Isakovski (Laze Kostića) i Koliba (npr. u Stražilovskoj) koje karakteriše odličan ukus (bogat nadev) i vrlo malo masti.
    Ja bih Rumenačkoj dao 4-, Violeti 4 a Špajzu 5-.

Ostavite komentar